25. 03. 2024
|
emovio.cz logo

Shell má nový “byznys”. Nabíjení koloběžek

Elektrická koloběžka společnost Superpdestrian (foto Superpdestrian)
Elektrická koloběžka společnost Superpdestrian (foto Superpdestrian)

Shell se stal první ropnou společností na světě, která na svých čerpacích stanicích instaluje nabíjecí stanice pro e-koloběžky. Provozovatel dobíjecích stanic Swiftmile navázal spolupráci se společností Shell a během léta instaluje na čerpacích stanicích a v autoservisech po celém Berlíně rozbočovače pro mikromobilitu Recharge.

Shell již instaluje rychlonabíječky pro bateriové elektromobily na své maloobchodní pobočky v Evropě, partnerství se společností Swiftmile je jeho prvním vstupem do sdílené mikromobility.

Zag exkluzivně hovořil s Magnusem Johanssonem, generálním ředitelem EMEA společnosti Swiftmile, který toto partnerství označil za „velký důkaz“ pro sektor mikromobility. „Společnost Swiftmile se spojila se společností Shell kvůli jejímu vedoucímu postavení v odvětví elektrifikace a my jsme z ní jako z partnera nadšeni,“ řekl pro server Zag.

„Vstup společnosti Shell na scénu nabíjení mikromobility je pro náš sektor velkým důkazem a budeme potřebovat partnery jejich velikosti, abychom mohli vizi společnosti Swiftmile rozšířit po celém světě.“

V rámci partnerství bude do podzimu 2021 v Berlíně instalováno 25 nových hubů, čímž se síť Swiftmile ve městě rozroste na více než 30 stanic a poskytne kapacitu pro nabíjení přibližně 200 mikromobilních zařízení najednou.

V Berlíně je v současné době k dispozici více než 16 tisíc sdílených e-koloběžek. Město tak má největší evropskou flotilu těchto sdílených dopravních prostředků.

Společnost Swiftmile rovněž spolupracuje s provozovateli e-koloběžek ve městě, aby zvýšila využívání nových uzlů, které poskytují bezplatné a bezpečné nabíjení a dokování pro sdílené i soukromé e-koloběžky. Toto nasazení naváže na rostoucí nabíjecí síť společnosti Swiftmile v Berlíně, která již zahrnuje čtyři stanice ve spolupráci s BVG.

Rozšiřování

V květnu společnost Swiftmile také navázala spolupráci s provozovatelem mikromobility Lime a spustila stanice na předměstí Berlína. Díky tomu, že Swiftmile v Berlíně již podobné služby nabízí, mohla poměrně jednoduše srovnat míru zájmu o tuto službu s těmi stávajícími a je údajně velmi příjemně překvapena. Johansson uvedl, že dosavadní ohlasy jsou „fantastické“.

„Soudě podle vysokého využití těchto stanic je zřejmé, že Berlíňanům se líbí, mít k dispozici místo, kde spolehlivě najdou plně nabité koloběžky a mohou je po cestě zaparkovat,“ vysvětlil.

“ Zpětná vazba od společnosti Lime a jejich jezdců je zatím fantastická, protože lidé nyní mohou dojíždět z města na zpáteční cestu zcela bez auta. Nové stanice Swiftmile se společností Shell budou fungovat zaměnitelně s touto stávající berlínskou sítí, což pomůže všem místním provozovatelům snížit využívání dodávek pro nabíjení vozidel.“

Johansson prozradil, že s rozšířením služby v Berlíně společnost Swiftmile zvažuje možnost spuštění v dalších evropských městech. „Společnost Swiftmile aktivně jedná s řadou evropských měst a komerčních partnerů o novém nasazení, zejména ve Velké Británii, Itálii a severských zemích,“ uvedl.

„Vědomí, že naše nabíjecí uzly vzbuzují celosvětový zájem, je pro nás pokořující a rádi bychom náš produkt rozšířili i mimo Berlín.“

Na otázku, zda by se partnerství se společností Shell mohlo v budoucnu rozšířit, Johansson dodal: „Očekáváme, že najdeme spoustu příležitostí, jak toto partnerství rozvíjet, protože popularita e-skútrů v Evropě roste. Společnost Swiftmile si cení, že může spolupracovat s tak renomovanou korporací, a vítáme další spolupráci.“

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata