06. 04. 2024
|
emovio.cz logo

V Praze začalo celoevropské finále soutěže Startup World Cup & Summit. Účastníky podpoří i Steve Wozniak

(Foto: SWCSummit)
(Foto: SWCSummit)

Dnes a zítra v Praze vrcholí soutěžní akce Startup World Cup & Summit (SWCSummit) – celoevropské klání těch nejnadějnějších startupových firem. Tato soutěž se koná v Praze již popáté a nutno říci, že její úroveň rok od roku roste. Prestiž akce dokládají i zvučná jména hostů, mezi nimiž v minulých ročnících byli, ať již osobně, nebo v online streamech, například sestra Elona Muska Tosca Musk, Tom Cwik z NASA, Martin Tolar, který vyvíjí lék na Alzheimerovu chorobu, nebo třeba CEO běžecké aplikace Strava James Quarles. Letos bude hlavní hvězdou SWCSummitu spoluzakladatel společnosti Apple Steve Wozniak, který k účastníkům akce promluví online zítra, 6. 10., od 18.00. Vedle něj budou k hlavním hostům patřit také Kyle Corbitt z Y Combinatoru, jednoho z největších inkubátorů na světě, nebo slavná novinářka, pedagožka a mentorka Esther Wojcicki, přezdívaná „kmotra Silicon Valley“. Podrobný program akce naleznete ZDE a ZDE.

Dnes probíhá v prostorech HubHubu na Jungmannově náměstí první soutěžní část – regionální finále startupů ze zemí V4. Hlavní část programu – celoevropské finále – se uskuteční zítra, tedy 6. 10., v šapitó Azyl78 v pražské Stromovce. S ohledem na stále ne zcela zvládnutou koronavirovou pandemii nabízejí organizátoři možnost sledovat program druhého dne i online (ZDE nebo ZDE).

O velkém zájmu o účast v soutěži SWCSummit svědčí fakt, že těsně před uzávěrkou evidovali pořadatelé několik stovek přihlášek. Vysokou úroveň soutěžících zaručují partnerství SWCSummitu se soutěžemi, jako je EIT Urban Mobility Pitch Awards, Czech Startup Challenge či Creative Business Cup. Nejúspěšnější startupy těchto soutěží získávají divoké karty do soutěže SWCSummit, která je tak něčím na způsob Ligy mistrů na poli evropských startupových soutěží. Vítěz – de facto mistr Evropy – získá vstupenku na celosvětové finále, které se odehraje v americkém Silicon Valley, a finanční odměnu ve výši 500 000 USD.

Nesoutěžní, ale významnou částí SWCSummitu je neformální setkávání se účastníků a navazování kontaktů. Na SWCSummit totiž každoročně zavítá řada renomovaných mentorů, investorů a zástupců firem z Evropy i ze zámoří, ke kterým by se jednotlivé startupy za běžných okolností dostávaly jen velmi složitě. Na této akci se však s nimi mohou potkat tváří v tvář nebo se zúčastnit jejich workshopů či panelových diskusí.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata