29. 03. 2024
|
emovio.cz logo

Společnost Robotic Research štědře finančně podpoří rozvoj autonomní mobility

(Foto: Robotic Research)
(Foto: Robotic Research)

Společnost Robotic Research, která se zabývá autonomní mobilitou a robotikou, hodlá štědře financovat inovace a expanzi společnosti RR.AI, své komerční divize, zaměřené na ucelená řešení autonomního řízení pro nákladní vozidla, autobusy, přepravní a logistická zařízení.

Částka určená na inovace přesahuje 200 milionů dolarů a na jejím poskytnutí se budou podílet investiční společnosti, jako je SoftBank Vision Fund 2, Enlightenment Capital, Crescent Cove Advisors, Henry Crown and Company a Luminar Technologies.

„Tato investice odráží úspěchy, jichž jsme dosáhli při vývoji autonomních řešení pro zákazníky z řad státních orgánů v USA, a poskytne nám zdroje potřebné k uspokojení rostoucí poptávky komerčních zákazníků a rozšíření obchodních aktivit,“ uvedl Alberto Lacaze, generální ředitel společnosti Robotic Research. „Díky dlouhé historii a zkušenostem jsme dokázali vyvinout osvědčené řešení, které je robustní, bezpečné a spolehlivé, ale také univerzální a ideálně se hodí pro různá použití, prostředí a povětrnostní podmínky,“ dodal.

Společnost Robotic Research již na trh úspěšně uvedla autonomní a robotická řešení, která fungují na silnicích po celém světě, a to i v těch nejnáročnějších nestrukturovaných prostředích. Autonomní sada AutoDrive, která je kompatibilní se širokou škálou vozidel, již byla integrována do řady vozidel včetně prvního severoamerického automatizovaného těžkého tranzitního autobusu, nákladních vozidel třídy 8 a terminálových tahačů. Autonomní systém AutoDrive, jenž není závislý na GPS, lze používat v nejrůznějších prostředích – na silnici, v terénu i v přístavech a v dalších složitě členěných prostředích, a to i díky třistašedesátistupňovému řešení autonomního řízení, které dokáže pokrýt řadu složitých provozních podmínek.

„Domníváme se, že technologie autonomních vozidel může změnit způsob přepravy zboží a osob,“ řekl Akshay Naheta, viceprezident společnosti SoftBank Group a bývalý vedoucí partner společnosti SoftBank Investment Advisers. „Společnost Robotic Research má rozsáhlé zkušenosti z komerčního sektoru a díky důrazu na hmatatelné příležitosti generující příjmy vytvořila diferencované autonomní řešení. Těší nás, že můžeme být jejím finančním partnerem a poskytnout zdroje potřebné k urychlení komercializace jejích řešení,“ dodal.

Do projektu se zapojila i společnost Luminar, která patří k předním světovým specialistům na technologii LIDAR v oblasti automobilového průmyslu. Společnost Robotic Research spolupracuje se společností Luminar na strategických možnostech rozvoje autonomních prvků a zvolila si ji jako poskytovatele LIDARu s dlouhým dosahem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Oblíbené články

Témata